Intuïtieve yoga

Rustige yoga gericht op lichaamsbewustzijn. De focus ligt op je lijf leren voelen van binnenuit. Dit in combinatie met ademoefeningen, functioneel bewegen en ontspanningsoefeningen. Stapsgewijs leer je op zoek gaan naar positieve ervaringen in je lichaam en keuzes te maken die voor jou goed voelen. Zo kan je thuiskomen in je lijf en diepe rust ervaren als jezelf. Start 16 september.


iedere maandag / 19:00-20:00u / in Hechtel / met 10-beurtenkaart / 100 euro / 75 euro met korting* / proefpakket: 2 lessen voor 12 euro


Vanaf 15 juli kan je meedoen met zomeryoga in de duinen in Hechtel. Zowel in juli en in augustus. Met 4-beurtenkaart of per losse les. Vooraf inschrijven.

Stressherstel yoga voor vrouwen

Lessen voor diepgaande ontspanning van lichaam en geest. Met bewust ademen, zenuwstelselregulatie en restorative yoga. Zachte yoga waarbij je volledig ondersteund langer rust in houdingen. Een heerlijk moment voor jezelf, afgestemd op de noden van je vrouwenlijf. Met extra focus op de gezondheid van je heupen, bekken én je vrouwelijke ritme. Dit is zelfzorg voor alle vrouwen, en extra interessant als je lichaam in verandering is: prenataal, postnataal, tijdens de (peri)menopauze, bij stressklachten, bekken(bodem)klachten,... .
in Hechtel / in kleine groep /36 euro voor 3-beurtenkaart
/ 14 euro losse les / 10 euro met korting* / 's zomers in de bostuin

 

woensdag / 19:15-20:30 / 17 juli - 21 augustus
zaterdag / 10:30-11:45 /
6 juli - 10 augustus


* Belemmert de prijs je om mee te doen? Dan kan je gebruik maken van het kortingtarief, in vertrouwen.

When we're awake in our bodies, the world comes alive.
Wisdom, creativity and love are discovered
as we relax and awaken through our bodies.


- Tara Brach - 

Zelfzorg & lichaamsbewustzijn

Zelfzorg, zo belangrijk, maar... Hoe weet je wat je nodig hebt? Dat begint bij leren luisteren naar je lichaam. Jammer genoeg leven we vooral vanuit ons hoofd. Soms voelt ons lijf aan als een onbekende en onvoorspelbare ‘wildernis’. Daarom oefenen we in de les in mindfulness in het lichaam: het opmerken van sensaties, adem, zwaartekracht, beweging,… We brengen zo onze innerlijke wildernis in kaart, waardoor we ons er steeds meer thuis gaan voelen. Lichaamsbewustzijn ontwikkelen wordt een proces dat je telkens dichter bij jezelf brengt: je voelt wat er gaande is, wat je nodig hebt en welke keuzes je kan maken om jezelf te eren.

Pauzeren & heling

We leven in een wereld die steeds sneller draait. Hoe kunnen we in balans blijven? Tradities als yoga en boeddhisme vertellen ons: Even stoppen. Pauzeren. De natuur vertelt het ons, en onze vermoeide lichamen hunkeren ernaar. Dus oefenen we in de yogales: vertragen, landen, rusten. En in deze pauze ontstaat heling. Ons stresssysteem verschuift van fight/flight/freeze weer naar balans en verankering. Ons lichaam kan herstellen en haar energiereserves aanvullen. Onze emoties krijgen ruimte en onze geest hervindt focus. Van hieruit kunnen we uitgerust verbinden met
onze diepste kern
, en ons hart ons de richting laten wijzen.


Een verhaaltje

“Zie je deze beker?” vraagt een leraar aan zijn leerlingen. "Voor mij is dit glas al gebroken. Ik geniet ervan: ik drink eruit, het omhult mijn drinkwater prachtig, soms reflecteert het de zon in schitterende patronen. Als ik er tegen tik, geeft het een mooie klank. Maar als ik deze beker op tafel zet, en de wind blaast hem omver of mijn elleboog stoot er per ongeluk tegen, dan valt hij op de grond en breekt in duizend stukjes. En dan zeg ik 'Natuurlijk!'. Wanneer ik begrijp dat het glas eigenlijk al gebroken is, is ieder moment ermee zo kostbaar”. Voor mij is dit een verhaaltje over de waarde van dit moment, dit lichaam, en al het moois dat we hier nu al vinden als we aandachtig zijn. Wat lees jij er in?

Graag nog meer inspiratie? Schrijf je in op de nieuwsbrief.